REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Matjesy z líhy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Líha, kromě léčivých účinků, je i chuťově skvělá. Má chrupavčitou konzistenci a matjesy z ní jsou opravdu vynikající!


Ingredience:
500 gmladých plodnic líhy nahloučené nebo klubčité
4 kskuličky nového koření
4 kscelé pepře
2 ksčervené cibule
2 ksbobkové listy
mletý pepř
voda
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat
2. Cibuli nakrájíme na proužky, promícháme s houbami, ty ochutíme octem, přidáme olej, okořeníme pepřem, solí a promícháme
3. Směs nandáme do sklenice a přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř
4. Matjesy dáme do lednice, necháme, minimálně 4 dny rozležet.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy