Rychlý recept na přípravu chutné tlačenky z vajec a sýra.
Ingredience:
200 g | měkkého dietního salámu v celku |
200 g | tvrdého sýru |
20 g | želatiny (1 sáček) |
200 ml | majonézy |
2 dl | nálevu z okurek |
2 lžíce | sterilované kapie |
4 ks | vajec uvařených natvrdo |
2 ks | kyselé okurky |
potravinářská fólie | |
forma (např. na srnčí hřbet) |
Postup:
- Sýr nastrouháme, salám, okurek a vajíčka nakrájíme na menší kostičky, kapii překrájíme na menší části a vše v míse promícháme.
- Želatinu rozmícháme v okurkovém nálevu, zahřejeme ji až se rozpustí, pak ji stáhneme z ohně.
- Pomocí metličky zašleháme želatinu do majonézy.
- Touto směsí přelijeme nakrájené ingredience, opatrně vše promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií.
- Vaječnou tlačenku necháme v lednici dokonale ztuhnout (asi 2 hodiny).
- Vyklopenou ji pak krájíme asi na 1 cm tlusté plátky, které zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem jako studený předkrm nebo chutnou svačinku.