Vaječná tlačenka je skvělý studený předkrm nebo svačinka. Tento recept je další z inspirací Ládi Hrušky.
Ingredience:
200 g | šunkového salámu |
250 g | majonézy |
1 sklenička | Moravanky (sterilovaná zelenina) |
1 sáček | práškové želatiny na aspiky |
6 ks | natvrdo uvařených vajíček |
pepř | |
sůl | |
forma na srnčí hřbet nebo bábovku či sáček na tlačenky |
Postup:
- Šunkový salám, vejce a sterilovanou zeleninu nakrájíme na malé kostičky, nálev nevyléváme, dále ho budeme potřebovat!
- Do nálevu nasypeme práškovou želatinu a necháme 10 minut bobtnat.
- Vzniklou hmotu nalijeme do hrnce, trochu přihřejeme, aby byla co nejhladší, ale nevaříme.
- Do želatiny přimícháme majonézu a pak všechny ostatní ingredience a podle zvyku dochutíme solí a pepřem, případně dalším kořením.
- Vzniklou směs nalijeme do formy například na bábovku nebo srnčí hřbet, nebo do sáčku na tlačenky.
- Dáme do lednice ztuhnout nejméně na 2 hodiny.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.