Klasika klasik, která je naprosto lahodná a její přípravou se jednoduše zbavíte většího množství vajec například vykoledovaných při Velikonocích.
Ingredience:
6 ks | natvrdo uvařených vajec |
100 g | šunky |
150 ml | vody |
1 sklenice | zeleninové směsi Moravanka |
1 balíček | želatiny na vaječnou tlačenku |
2 vrchovaté lžíce | majonézy |
1 špetka | pepře |
1 špetka | soli |
vhodná nádoba (např. srnčí hřbet) |
Postup:
- Vajíčka nakrájejte na kostky a stejně tak udělejte i s celou zeleninou ze směsi Moravanka a se šunkou. Nálev nevylévejte, použijete ho do želatiny.
- Želatinový prášek zalijte horkou vodou (150 ml stačí) a pořádně promíchejte, aby se dobře rozmíchala. Přidejte ke směsi nálev z Moravanky a pečlivě promíchejte. Tuto směs pak promíchejte s vejci a pokrájenou zeleninou a šunkou. Přidejte majonézu, opepřete a popřípadě i dosolte.
- Přelijte do vhodné nádoby (srnčí hřbet např.) a nechte v lednici ztuhnout.
Recept k článku: Originální tipy na velikonoční tabuli a sedmero vaječných receptů