REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná tlačenka se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tlačenka ze šunky, vajec, zeleniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gmraženého hrášku
250 gmražené kukuřice
250 gmajonézy
200 gšunky (šunkového salámu)
100 gvařené brokolice
2 lžíceocta
300 mlhorké vody
6 ksvařených vajec natvrdo
1 kscibule
1 ksčervené papriky
1 kskostky masoxu
1 kssáčku želatiny na vaječnou tlačenku
1 kssvazku nasekané pažitky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vařená vajíčka oloupeme a 3 nakrájíme na nudličky, očištěnou papriku i oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku na kostičky a brokolici rozebereme na růžičky
2. Vše dáme do mísy, přidáme rozmrazený hrášek i kukuřici, ochutíme majonézou a octem, promícháme
3. Do hrnce s horkou vodou dáme masox, za stálého míchání necháme rozpustit a mírně zchladnout, pak přisypeme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme asi 5 minut stát, poté tekutinu přilijeme do zeleninové směsi s majonézou, přidáme na jemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a vše znovu dobře promícháme
4. Nalijeme polovinu směsi do formy vypláchnuté studenou vodou, poklademe ji zbylými vařenými vejci, zalijeme zbytkem směsi a necháme přes noc ztuhnout v chladu
5. Druhý den vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy