REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí tlačenka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na 2 nohavice tlačenky z drůbežího masa a dalších ingrediencí, přibližně o hmotnosti 1,2 kg.


Ingredience:
2 kskuřata o váze 1-1,2 kg
1 ksčesneku
500 gvepřové kůže
mleté nové koření
bobkový list
majoránka
mletý pepř
celý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kuřata omyjeme, naporcujeme a dáme vařit do osolené vody s 2 bobkovými listy, 4 kuličkami nového koření a 8 celými pepři, vaříme pod pokličkou do měkka
2. V druhém hrnci uvaříme v osolené vodě vepřové kůže
3. Naporcované uvařené kuře scedíme, vývar dáme stranou, část použijeme do tlačenky, ze zbytku můžeme udělat vydatnou kuřecí polévku
4. Z vychladlého kuřecího masa odstraníme kůže a maso nakrájíme na kostičky, ty dáme do mísy
5. Přecedíme uvařené vepřové kůže a ještě teplé rozemeleme na masovém strojku
6. Připravené kůže promícháme s nakrájeným kuřecím masem, přidáme rozetřený česnek a podle chuti majoránku, mleté nové koření, sůl a pepř, promícháme a směs naředíme 2-3 dl kuřecího vývaru
7. Směs plníme do sáčků na tlačenku, dobře na koncích zavážeme
8. Naplněné tlačenky dáme vařit do vařící vody, pak oheň ztlumíme a vaříme 30 minut, během vaření v hrnci občas tlačenky otočíme
9. Povařené tlačenky vyndáme a položíme na prkénko a špendlíkem propícháme vzduchové bubliny, necháme vychladit.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy