REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Kulajda II.

Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody nebo vývaru, smetany, koření, vajíčka, hub, kopru a brambor. Je to hustá polévka s charakteristickou chutí.

Květáková polévka z pečeného květáku a další zeleniny

Tak trochu netradičně připravená květáková polévka. Růžičky květáku jsou totiž obalené v bylinkách a upečené v troubě! Jedná se o recept inspirovaný asijskou kuchyní.

Letní těstovinová polévka

Polévka s těstovinami, zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Mexická polévka pro vegany

Tento recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma.“ Jde o veganskou polévku plnou chutí a vůní, kterou jistě rádi ochutnají i milovníci masa.

Mrkvovo-zázvorová polévka

Krémová polévka z pečené mrkve, celeru a dalších ingrediencí, s vložkou vařené čočky.

Pestrá zeleninová polévka

Polévka, která vás zasytí, protože v ní najdete spoustu druhů zeleniny. Podávaná s pečivem hravě nahradí i hlavní chod.

Polévka z opěnek

Opěnka měnlivá, lidově lipůvka, provází houbaře od jara do podzimu a obrůstá v trsech pařezy a kořeny „živých“ listnatých stromů, ale i mrtvé kořeny. Sbírají se jen kloboučky, podobně jako u penízovky sametonohé, třeně jsou totiž příliš tuhé.

Polévka z pečených rajčat a paprik

Hutná zimní zeleninová obědová polévka připravená podle receptu blogerky Karolíny Kamberské, která tuto polévku připravila ve spolupráci s firmou Fino.

Rychlá kapustová česnečka

Z vývaru, pokrájené kapusty, česneku, másla, pár brambor a koření připravená polévka s typickou chutí a vůní po česneku.

Rychlá zabijačková polévka

Falešná “Prdelačka” z kroupového jelítka, cibule, sádla, hladké mouky, vody česneku a koření podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky.

Selská polévka s rajčaty

V hrnci na rozehřátém másle osmahnutá nakrájená cibulka spolu s nastrouhanou zeleninou, pak zalitá vývarem, přidány spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, ochucená pepřem a solí, ke konci do polévky přidané zvlášť uvařené těstoviny, jednotlivé porce polévky podávané posypané nastrouhaným sýrem.

Vydatná zeleninová polévka s růžičkovou kapustou a nočky

Hustá obědová polévka ze zeleniny, vody nebo vývaru a koření, zahuštěná jíškou, servírovaná nastavená krupicovými nočky.

Zeleninový frutamín

Polévka plná zeleniny, servírovaná posypaná hoblinkami parmazánu.

Zimní zeleninová polévka

Hustější polévka plná zeleniny. Jde o polévku plnou vitamínů, která nejen že je zdravá a skvěle zahřeje, ale dodá tělu v zimě tak potřebnou energii.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy