REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pečených rajčat a paprik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná zimní zeleninová obědová polévka připravená podle receptu blogerky Karolíny Kamberské, která tuto polévku připravila ve spolupráci s firmou Fino.


Ingredience:
700 gpevných dobrých rajčat
500 mlzeleninového vývaru
3 ksmasité červené papriky
1 kscibule
1 lžíceolivového oleje
1 lžícetřtinového cukru (nebo dle chuti)
1 lžičkabalzamikového octa
1 malá hrstlístků čerstvého oregana
šťáva z půlky citronu
pepř
sůl
K podávání:
4 ksstředně velké bagety, podélně rozpůlené, potřené olivovým olejem a rozpečené

Postup:
  1. Troubu rozpalte na 230°C
  2. Rajčata, papriky a cibuli očistěte a rozkrojte na poloviny. Pekáč vyložte pečicím papírem (ideálně i se spodní alobalovou vrstvou, ale zvládne to i samotný pečicí papír nebo alobal) a rozložte na něj zeleninu řezem nahoru
  3. Vložte do trouby a pečte cca 30 minut, až začnou okraje hnědnout
  4. Pak vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout abyste dokázali rajčata i papriky udržet v ruce, a pak z nich sloupněte slupky, půjde to snadno
  5. Rajčata, papriky i cibuli přesypejte do hrnce, zalijte citronovou šťávou i zeleninovým vývarem, vmíchejte olivový olej
  6. Podle potřeby (tj. podle chuti vývaru) osolte a opepřete a vařte cca 20 minut, rozmixujte na hladký krém, přidejte balzamikový ocet a lístky oregana (několik si nechte na ozdobu), ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo i troškou třtinového cukru
  7. Přiveďte znovu k varu a podávejte ozdobené lístky oregana, přikusujte rozpečené bagety.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy