REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvovo-zázvorová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z pečené mrkve, celeru a dalších ingrediencí, s vložkou vařené čočky.


Ingredience:
1,5 lzeleninového vývaru
60 mlolivového oleje
1/2 lžičkykmínu
6 ksvelkých mrkví
3 ksstroužků česneku
3 ksvětviček rozmarýnu + na ozdobu
2 ksřapíku celeru
1 kscibule
3 cm kousek zázvoru
mletý pepř
sůl
Na čočku:
200 gčočky přes noc namočené
625 mlvody

Postup:

1. Mrkev očistíme, na hrubo nasekáme, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme kmínem, pokapeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut
2. V hrnci na zbylém rozehřátém olivovém oleji opečeme asi 4 minuty oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku, pak přidáme na kousky nakrájené řapíky celeru a opékáme další 3 minuty
3. Potom do hrnce přidáme oloupaný nastrouhaný zázvor, tymián, pečené mrkve, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 30 minut
4. Mezitím propláchneme přes noc namočenou čočku, zalijeme ji vodou, přivedeme k varu a pak uvaříme doměkka
5. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčkovým mixérem, vmícháme uvařenou čočku a servírujeme ozdobené tymiánem a s ořechovou bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy