Dáváte-li přednost mezinárodní kuchyni, zkuste „Něco jako Minestrone”. Jedná se o tradiční hustou italskou polévku plnou zeleniny, která je velmi chutná a zdravá. Její součástí bývají těstoviny nebo rýže, svou hutností vydá za samostatný pokrm. Podle Italů se jedná o nejlepší polévku na světě, tak posuďte sami.
Ingredience:
100 g | kapusty |
100 g | zelí |
300 g | rajčatového pyré |
3 ks | kořenové zeleniny (1 petržel, 1 celer, 1 mrkev) |
1 ks | protlak |
divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list) | |
bazalka, tymián, rozmarýn, česnek | |
vývar/voda | |
těstoviny | |
cibule | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si v osolené vodě uvaříme těstoviny, které scedíme a dáme stranou.
- Na oleji orestujeme cibulku, česnek, brambory a následně přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme divoké koření a rajčatový protlak, přilijeme vodu a necháme povařit. Přibližně po 10 minutách vlijeme rajčatové pyré, dochutíme, a ještě pár minut povaříme.
- Polévku můžeme servírovat s předem uvařenými drobnými těstovinami.
Recept k článku: Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika