REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická polévka pro vegany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma.“ Jde o veganskou polévku plnou chutí a vůní, kterou jistě rádi ochutnají i milovníci masa.


Ingredience:
1 konzervahnědých fazolí
1 konzervakukuřice
1 konzervarajčat
1 hrstkukuřičného kuskusu
1 svazekkoriandru
1 dlolivového oleje
1 ksstonek řapíkatého celeru
1 ksstředně velká cibule
1 kspetržel
1 ksmrkev
1 plná lžíceagávového sirupu
šťáva z limetky
tortilla chipsy
chilli
sůl

Postup:
  1. Ve větším hrnci na oleji osmažíme cibulku a přidáme kořenovou zeleninu, restujeme přibližně 10 minut, až bude zelenina poloměkká, přidáme konzervu fazolí a kukuřice
  2. Vaříme 10 minut a podle potřeby podlijeme vodou
  3. Přidáme konzervu rajčat a dochutíme, jak začne být polévka kyselá, dosladíme jí agávovým sirupem
  4. Na závěr přidáme kuskus a vaříme, aby polévka zhoustla, anebo odstavíme a kuskus dojde přibližně za 10 minut
  5. Polévku dochutíme koriandrem a limetkou.
Doporučení:

Podáváme s tortillovými chipsy.

Poznámka:

Recept k článku: 1.11. Světový den veganů přichází ve znamení nových chutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy