Nejlepší je kuskus celozrnný, oproti klasickému si zachovává zhruba trojnásobek vlákniny, ale také má více vitaminů a minerálů. Vyzkoušejte například tuto rajčatovou polévku doplněnou právě o celozrnný kuskus.
Ingredience:
400 g | rajčat (konzervovaná) |
100 g | celozrnného kuskusu |
1 l | zeleninového vývaru |
2 ks | cibule |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- V hrnci na olivovém oleji osmahneme cibulku do zlatova, přidáme rajčata a za stálého míchání restujeme 10 minut.
- Vše zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném ohni dalších 10 minut.
- Připravíme si kuskus dle návodu (zalijeme vývarem nebo vroucí vodou a necháme 10 minut stát).
- Hotový kuskus přidáme do polévky, dochutíme pepřem a solí dle potřeby a můžeme podávat.
Pro zjemnění můžete přidat zakysanou smetanu nebo čerstvě nasekanou bazalku.
Poznámka:Recept k článku: Kuskus – tipy a 3 skvělé recepty
Hustá zeleninová polévka s fazolemi, řepou a rajčaty
Kapustová polévka z vývaru z uzeného masa nastavená ovesnými vločkami