REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka z vývaru z uzeného masa nastavená ovesnými vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá obědová polévka připravená z vývaru, který nám zbyl po uvaření uzeného masa, kapusty, cibule, ovesných vloček, česneku a koření.


Ingredience:
0,5 lvývaru z uzeného masa, sádlo z téhož vývaru
1/2 kskapusty
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
4 lžíceovesných vloček
pepř
sůl

Postup:

1. Z vychladlého vývaru sebereme sádlo a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, zalijeme vývarem, jen opatrně osolíme, vývar z uzeného bývá slaný a dokořeníme pepřem, ustrouhaným nebo prolisovaným česnekem
3. Přidáme ovesné vločky, vše vaříme najednou, na mírném zdroji tepla doměkka
4. Hotovou polévku dle chuti dokořeníme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy