Hustá obědová polévka připravená z vývaru, který nám zbyl po uvaření uzeného masa, kapusty, cibule, ovesných vloček, česneku a koření.
Ingredience:
0,5 l | vývaru z uzeného masa, sádlo z téhož vývaru |
1/2 ks | kapusty |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
4 lžíce | ovesných vloček |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z vychladlého vývaru sebereme sádlo a osmažíme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, zalijeme vývarem, jen opatrně osolíme, vývar z uzeného bývá slaný a dokořeníme pepřem, ustrouhaným nebo prolisovaným česnekem
3. Přidáme ovesné vločky, vše vaříme najednou, na mírném zdroji tepla doměkka
4. Hotovou polévku dle chuti dokořeníme a můžeme podávat.