REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrá zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka, která vás zasytí, protože v ní najdete spoustu druhů zeleniny. Podávaná s pečivem hravě nahradí i hlavní chod.


Ingredience:
1 konzervačervených fazolí ve vlastním nálevu
1 konzervaloupaných rajčat
10 ksmalých cherry rajčátek
3 ksstroužku česneku
1 ksstředně velké červená cibule
1 ksstředně velké mrkve
1/2 ksčerstvé červené kapie
1/4 kskvětáku
1/4 ksceleru
2 lžíceolivového oleje
citronová šťáva
libeček
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Pro přípravu této polévky si připravíme dva hrnce, do jednoho nalijeme vodu, osolíme ji a dáme do ní na malé růžičky natrhaný květák, který uvaříme doměkka
2. V druhém hrnci paralelně restujeme na dvou lžících olivového oleje na malé kostičky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou mrkev, celer a kapii, vše dozlatova, k této zelenině přihodíme 10 malých cherry rajčátek, ještě chviličku restujeme, přidáme sůl, pepř a veškeré další koření dle chuti
3. Pak přilijeme plechovku na malé kousky pokrájených loupaných rajčat a plechovku červených fazolí ve vlastním nálevu
4. Vedle v hrnci se nám vaří květák, který už je téměř uvařený a část květákového vývaru přilijeme do polévky, ochutnáme a případně dochutíme solí
5. Zcela ke konci polévku zakápneme citronovou šťávou a k ostatní zelenině přidáme již doměkka uvařené růžičky květáku.

Doporučení:

Hotovou polévku můžeme ozdobit zakysanou smetanou, bílým jogurtem a krutonky připravenými z pečiva dle chuti.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy