REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jiné slané koláče

Česnekový koláč s ricottou

Koláč z listového těsta, potřený sýrovou směsí, posypaný nivou, upečený dozlatova.

Dvojitý slaný koláč pečený v remosce

Pečený koláč plněný náplní z mletého masa, koření, vody, mouky, hrášku a petrželky, posypaný strouhaným sýrem.

Francouzský QUICHE s cheddarem a slaninou

Čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostit? Nebo jste jenom dostali na něco chuť a přemýšlíte, co zobnout? Právě pro tyto situace můžete připravit jednoduchý recept oblíbeného kuchaře Petra Stupky na slaný francouzský koláč neboli quiche. V náplni najdete anglickou slaninu, smetanu, vejce, cheddar a cibuli.

Chřestový koláč

Pečený koláč z listového těsta plněný chřestem, mozzarellou, rozšlehanými vejci a strouhaným parmazánem.

Italský velikonoční koláč

V zapékací misce v několika vrstvách zapečený slaný koláč naplněný směsí ze sýra, riccoty, špenátu, vajíček, cibule, česneku, bylinek, koření…

Jarní koláč s chřestem a smetanou

Chřest je králem jarní zeleniny! Chřestová sezóna je obvykle od dubna do června. Toto období je naprosto ideální pro přípravu vynikajícího jarního koláče, ve kterém můžete využít čerstvé a sezónní ingredience. A víte, jak poznat, jestli je chřest čerstvý? Francouzi na to mají zvláštní, ale praktický zvyk. Když si kupují chřest, před konzumací jej nalomí, aby zjistili, jak čerstvý je. Pokud je lámavý zvuk slyšet, je chřest čerstvý, pokud ne, znamená to, že už tak čerstvý není. V Čechách má chřest dlouholetou tradici a jeho chuť oceňují gurmáni a kuchaři po celém světě. Sáhněte tedy po kvalitních surovinách a připravte si s námi jarní koláč s chřestem a smetanou, který je ideální jako rychlý oběd nebo jako předkrm večeře. Má vynikající chuť i texturu – listové těsto je lehké a křupavé, zatímco chřest je měkký a lahodně šťavnatý.

Jogurtové slané koláčky

Základní jogurtové těsto vypracované do tvaru koláčků, ty potřené ochuceným olejem, pokapané kečupem, obložené, co dům dal. Nakonec koláčky posypané nastrouhaným sýrem a upečené v troubě pěkně dozlatova.

Kapustové Quiche

Slaný koláč z listového těsta, naplněný směsí z opečené kapusty a dalších ingrediencí.

Klobásový koláč s hříbky

Skvělé a chutné pohoštění k pivu, či vínu. Jedná se o slaný dezert z listového těsta potřeného vinnou klobáskou, obloženého kolečky maďarské pikantní klobásky, proužky cibule a nakládanými hříbky. Koláč je předpečený, pak doplněný o další suroviny a dopečený v troubě.

Koláč plněný sýrem a smetanou

Koláč upečený s vařenou kapustou a na nudličky nakrájenou šunkou, zalitý smetanovo-sýrovou směsí.

Koláč s eidamem, rajčaty a toastovým chlebem

Koláč plněný toastovým chlebem, rajčaty a dalšími ingrediencemi, upečený dozlatova.

Koláč s goudou a pršutem

Koláč plněný směsí z pršutu, žampionů, goudy, vajec a cibule, upečený dozlatova.

Koláč s karamelizovanou cibulkou

Listové těsto plněné opečenou cibulí, paprikou, lučinou, olivami a lístky bazalky, upečené dozlatova.

Koláč s klobásou a čedarem

Listové těsto pokladené kolečky klobásy, zalité sýrovou směsí, posypané pažitkou, upečené dozlatova.

Koláč s nivou, hruškou, vlašským ořechem a řepnými listy

Další z originálních receptů vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře. Tentokrát si podle něj můžete upéci slaný koláč z listového těsta plněný sýrovo-smetanovou náplní.

Koláč s rajčaty a kozím sýrem

Koláč z listového těsta pokladený kozím sýrem a cherry rajčátky, zalitý vaječnou směsí a posypaný parmazánem, upečený dozlatova.

Koláč se dvěma druhy sýrů a brambory

Slaný koláč s bramborovo-šunkovou náplní, nivou, česnekem a parmazánem. Výborný je teplý i studený.

Koláč se zakysané smetany a rajčat

Pojďte si rajčata užít tentokrát v pečené podobě, ve slaném koláči, který můžete podávat jak k snídani nebo svačině, tak k obědu jako hlavní chod. Koláč můžete doplnit čerstvým zeleninovým salátem.

Koláč se zeleninou a ricottou

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu “Tina je doma”. Jde o předpečené koláčové korpusy naplněné podušenou zeleninovou, později ozdobené kousky ricotty a přelité smetanou rozšlehanou s vejci, nakonec koláče zapečené v troubě. Recept na dva koláče!

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Vrstvený koláč z listů zelí, strouhaných sýrů a vařených těstovin, zalitý vaječnou směsí, upečený dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků