REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s klobásou a čedarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto pokladené kolečky klobásy, zalité sýrovou směsí, posypané pažitkou, upečené dozlatova.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
1 lžícehladké mouky
1 lžícenasekané pažitky
200 gnastrouhaného čedaru
2 ksvajec
1 ksnožičky pikantní paprikové klobásy
2 dlpodmáslí
2 dlsmetany
hladká mouka na vál
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm, vyložíme jím kulatou koláčovou formu s vyšším okrajem
2. Dno formy poklademe plátky tence nakrájené paprikové klobásy
3. Do smetany důkladně vešleháme hladkou mouku, podmáslí, vejce, na jemno nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a směs nalijeme na klobásu
4. Vrch koláče posypeme na drobno nasekanou pažitkou, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy