REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s nivou, hruškou, vlašským ořechem a řepnými listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z originálních receptů vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře. Tentokrát si podle něj můžete upéci slaný koláč z listového těsta plněný sýrovo-smetanovou náplní.


Ingredience:
Na těsto 1 koláč:
1 balíčeklistového těsta
máslo a polohrubá mouka na vysypání formy nebo použijte pečící papír
Na náplň (množství je psané na náplň pro 1 koláč o průměru cca 26 cm):
1 balenícréme fraiche
1 balenínivy
4 lžícesmetany ke šlehání 33 %
4 ksvejce
tymián (pouze obrané lístky)
muškátový oříšek
pepř
sůl
Ostatní:
plátky čerstvé hrušky, řepné listy a vlašské ořechy na ozdobu

Postup:
  1. Předehřejete troubu na 180°C a rozválejte listové těsto, jakmile dosáhnete požadované teploty, těsto položené do vymazané a lehce vysypané formy nebo na plech s pečícím papírem, ještě lehce propícháte vidličkou, můžete ho zatížit pečícím papírem a na něj nasypanými fazolemi
  2. Formu vložte do trouby a po dobu 10 minut předpékejte
  3. Vejce se smetanou prošleháte, přidáte créme fraiche, tymián, dochutíte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem
  4. Půl balení nivy nastrouháte a vmícháte do tekuté směsi vajec, smetany… druhou část nivy nakrájíte na kostičky velikosti 1×1 cm
  5. Na předpečené těsto rozmístíte kostky nivy, na které nalijete připravenou náplň
  6. Pečete při 180°C cca 20-25 minut – dokud koláč nezezlátne
  7. Vytažený z trouby ozdobte řepnými listy, ořechy a plátky hrušek.
Poznámka:

Recept k článku: Party menu vítěze soutěže MasterChef Romana Kotláře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy