Koláč z listového těsta pokladený kozím sýrem a cherry rajčátky, zalitý vaječnou směsí a posypaný parmazánem, upečený dozlatova.
Ingredience:
200 g | měkkého kozího sýra |
200 g | cherry rajčátek |
300 ml | mléka |
2 lžíce | zakysaného krému nebo zakysané smetany |
1 lžíce | nastrouhaného parmazánu |
3 ks | vajec |
1 ks | balíčku listového těsta |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na plát, vyložíme jím koláčovou formu, povrch posypeme rozdrobeným kozím sýrem a poklademe omytými, osušenými cherry rajčátky
2. Rozklepnutá vejce lehce prošleháme s mlékem a zakysaným krémem nebo zakysanou smetanou
3. Formu s koláčem položíme na plech, povrch zalijeme vaječnou směsí, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C (horkovzdušné na 170 °C) a pečeme 25 až 30 minut (koláč musí být zlatý a pevný na dotyk)
4. Podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.