REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se dvěma druhy sýrů a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč s bramborovo-šunkovou náplní, nivou, česnekem a parmazánem. Výborný je teplý i studený.


Ingredience:
6 ksstředně velkých brambor
150 ghladké pšeničné mouky
125másla
50 ghladké žitné mouky
90 mlpiva
400 gkysané smetany
150 glibovolné nakrájené uzeniny
100 gjemně nastrouhané Nivy
3 ksstroužku prolisovaného česneku
3 lžícestrouhaného Parmazánu
1 lžíceParmazánu navrch
1 lžičkatymiánu
sůl

Postup:

1. Studené máslo nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto
2. Vyválíme do kruhu a vložíme do kulaté formy na koláče nebo zapékací mísy s okrajem cca 4 cm – aby těsto sahalo ke krajům
3. Předehřejeme troubu: 150 °C
4. Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a položíme je na těsto ve formě a osolíme – loupat je nemusíme, pokud máme ranky
5. Náplň: nivu smícháme s ostatními surovinami a nalijeme na brambory
6. Posypeme lžící parmazánu
7. Pečeme asi 50 minut, ke konci můžeme na chvilku zapnout vrchní gril, aby povrch zezlátl.

Doporučení:

Podáváme k vínu, pivu nebo jako večeři.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy