REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se zakysané smetany a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pojďte si rajčata užít tentokrát v pečené podobě, ve slaném koláči, který můžete podávat jak k snídani nebo svačině, tak k obědu jako hlavní chod. Koláč můžete doplnit čerstvým zeleninovým salátem.


Ingredience:
Na těsto:
280 ghladké mouky
230 gmásla
2 lžíceledové vody
2 lžičkybílého octa
1 ksvejce
tymián
pepř
sůl
Na náplň:
4 ksrajčata
4 ksvejce
250 mlzakysaná smetana
strouhaný tvrdý sýr
muškátový oříšek
snítka bazalky
pepř
sůl

Postup:
  1. Z hladké mouky a studeného másla rukama vyvořte sypkou směs
  2. Přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké těsto
  3. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 30 min do ledničky
  4. Vychlazené těsto vyválejte, vyložte jím formu na koláč o průměru asi 28 cm), překryjte pečícím papírem a ten zatěžkejte (sušenými fazolemi nebo malým talířkem)
  5. Těsto vložte do trouby předehřáté na 220°C a předpékejte po dobu 10 minut
  6. V míse smíchejte zakysanou smetanu s vejci, solí a pepřem, přidejte nasekanou bazalku a špetku muškátového oříšku
  7. Krémem potřete předpečené těsto a poté na něj naskládejte na kolečka nakrájená rajčata
  8. Pečte na 180°C asi 30 minut, nebo dokud těsto není zlatavé a krém pevný.
Doporučení:

Máte-li rádi výraznější chutě, přidejte i váš oblíbený sýr. Vyberte si v obchodě rajčata s označením Klasa, které vám zaručuje tu správnou kvalitu.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy