REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se zeleninou a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu “Tina je doma”. Jde o předpečené koláčové korpusy naplněné podušenou zeleninovou, později ozdobené kousky ricotty a přelité smetanou rozšlehanou s vejci, nakonec koláče zapečené v troubě. Recept na dva koláče!


Ingredience:
Rozpis na dva korpusy Galette:
Suroviny na těsto:
315 ghladké mouky
225 gstudeného másla
1 lžícecukru
1 lžícevody
1 lžícesoli
Na náplň:
150 gricotty
2 dclsladké smetany
8 kscherry rajčat
2 ksmasité papriky (žlutá a červená)
2 ksbobkové listy
2 ksvajíčka
1 ksstředně velká cibule
1 ksmenší cuketa
1 ksmenší lilek
1 lžícemásla
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Do středu pracovní plochy si nasypte mouku, do ní dejte studené máslo a začněte zapracovávat. Můžete si pomoci nožíkem, teplé ruce totiž způsobí, že máslo začne příliš měknout, a to by nemělo. Následně přidejte studenou vodu.
  2. Když je těsto dobře spojeno, kousky másla by měly být ještě vidět, ale těsto drží pohromadě. Zabalte ho do fólie a dejte na minimálně 2 hodiny do lednice.
  3. Poté rozdělte na dvě části, pokud budete péct jen z jedné, dejte druhou zpět do chladu nebo zamrazte.
  4. Těsto vyválejte, formu na pečení vyložte pečícím papírem nebo vytřete máslem. Těsto přikryjte pečícím papírem a zatižte suchými fazolemi či čočkou. Dejte předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu přibližně 30 minut.
  5. Papriky si rozkrojte a vyberte dužiny se semínky. Položte kůží nahoru na plech s papírem. Polijte olivovým olejem a dejte do vrchní části trouby péct na 200 stupňů. Lilek nakrájejte na kostky a dejte do mísy, polijte olejem a osolte. Promíchejte, vysypte na pekáč a vložte do trouby pod papriky. Pečte přibližně 15 minut. Zatím nakrájejte i cuketu.
  6. Po 15 minutách ji přidejte k lilku a pečte ještě dalších 15 minut. Na konci pečení by měla být zelenina hotová a papriky na povrchu zčernalé.
  7. Ještě horké je vložte na spaření do misky a přikryjte igelitem.
  8. V míse si utřeme vajíčka se smetanou. Na Předpečený korpus dejte cibulku a na ni zeleninu, následně kousky ricotty. Nakonec vše zalijte smetanovou směsí. Na vrch poklademe rozpůlená rajčata.
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně jednu hodinu.
Poznámka:

Více podobných receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy