REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se zeleninou a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu “Tina je doma”. Jde o předpečené koláčové korpusy naplněné podušenou zeleninovou, později ozdobené kousky ricotty a přelité smetanou rozšlehanou s vejci, nakonec koláče zapečené v troubě. Recept na dva koláče!


Ingredience:
Rozpis na dva korpusy Galette:
Suroviny na těsto:
315 ghladké mouky
225 gstudeného másla
1 lžícecukru
1 lžícevody
1 lžícesoli
Na náplň:
150 gricotty
2 dclsladké smetany
8 kscherry rajčat
2 ksmasité papriky (žlutá a červená)
2 ksbobkové listy
2 ksvajíčka
1 ksstředně velká cibule
1 ksmenší cuketa
1 ksmenší lilek
1 lžícemásla
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Do středu pracovní plochy si nasypte mouku, do ní dejte studené máslo a začněte zapracovávat. Můžete si pomoci nožíkem, teplé ruce totiž způsobí, že máslo začne příliš měknout, a to by nemělo. Následně přidejte studenou vodu.
  2. Když je těsto dobře spojeno, kousky másla by měly být ještě vidět, ale těsto drží pohromadě. Zabalte ho do fólie a dejte na minimálně 2 hodiny do lednice.
  3. Poté rozdělte na dvě části, pokud budete péct jen z jedné, dejte druhou zpět do chladu nebo zamrazte.
  4. Těsto vyválejte, formu na pečení vyložte pečícím papírem nebo vytřete máslem. Těsto přikryjte pečícím papírem a zatižte suchými fazolemi či čočkou. Dejte předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu přibližně 30 minut.
  5. Papriky si rozkrojte a vyberte dužiny se semínky. Položte kůží nahoru na plech s papírem. Polijte olivovým olejem a dejte do vrchní části trouby péct na 200 stupňů. Lilek nakrájejte na kostky a dejte do mísy, polijte olejem a osolte. Promíchejte, vysypte na pekáč a vložte do trouby pod papriky. Pečte přibližně 15 minut. Zatím nakrájejte i cuketu.
  6. Po 15 minutách ji přidejte k lilku a pečte ještě dalších 15 minut. Na konci pečení by měla být zelenina hotová a papriky na povrchu zčernalé.
  7. Ještě horké je vložte na spaření do misky a přikryjte igelitem.
  8. V míse si utřeme vajíčka se smetanou. Na Předpečený korpus dejte cibulku a na ni zeleninu, následně kousky ricotty. Nakonec vše zalijte smetanovou směsí. Na vrch poklademe rozpůlená rajčata.
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně jednu hodinu.
Poznámka:

Více podobných receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy