REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se zeleninou a ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu “Tina je doma”. Jde o předpečené koláčové korpusy naplněné podušenou zeleninovou, později ozdobené kousky ricotty a přelité smetanou rozšlehanou s vejci, nakonec koláče zapečené v troubě. Recept na dva koláče!


Ingredience:
Rozpis na dva korpusy Galette:
Suroviny na těsto:
315 ghladké mouky
225 gstudeného másla
1 lžícecukru
1 lžícevody
1 lžícesoli
Na náplň:
150 gricotty
2 dclsladké smetany
8 kscherry rajčat
2 ksmasité papriky (žlutá a červená)
2 ksbobkové listy
2 ksvajíčka
1 ksstředně velká cibule
1 ksmenší cuketa
1 ksmenší lilek
1 lžícemásla
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Do středu pracovní plochy si nasypte mouku, do ní dejte studené máslo a začněte zapracovávat. Můžete si pomoci nožíkem, teplé ruce totiž způsobí, že máslo začne příliš měknout, a to by nemělo. Následně přidejte studenou vodu.
  2. Když je těsto dobře spojeno, kousky másla by měly být ještě vidět, ale těsto drží pohromadě. Zabalte ho do fólie a dejte na minimálně 2 hodiny do lednice.
  3. Poté rozdělte na dvě části, pokud budete péct jen z jedné, dejte druhou zpět do chladu nebo zamrazte.
  4. Těsto vyválejte, formu na pečení vyložte pečícím papírem nebo vytřete máslem. Těsto přikryjte pečícím papírem a zatižte suchými fazolemi či čočkou. Dejte předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu přibližně 30 minut.
  5. Papriky si rozkrojte a vyberte dužiny se semínky. Položte kůží nahoru na plech s papírem. Polijte olivovým olejem a dejte do vrchní části trouby péct na 200 stupňů. Lilek nakrájejte na kostky a dejte do mísy, polijte olejem a osolte. Promíchejte, vysypte na pekáč a vložte do trouby pod papriky. Pečte přibližně 15 minut. Zatím nakrájejte i cuketu.
  6. Po 15 minutách ji přidejte k lilku a pečte ještě dalších 15 minut. Na konci pečení by měla být zelenina hotová a papriky na povrchu zčernalé.
  7. Ještě horké je vložte na spaření do misky a přikryjte igelitem.
  8. V míse si utřeme vajíčka se smetanou. Na Předpečený korpus dejte cibulku a na ni zeleninu, následně kousky ricotty. Nakonec vše zalijte smetanovou směsí. Na vrch poklademe rozpůlená rajčata.
  9. Pečte v troubě vyhřáté na 170 stupňů přibližně jednu hodinu.
Poznámka:

Více podobných receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy