Vrstvený koláč z listů zelí, strouhaných sýrů a vařených těstovin, zalitý vaječnou směsí, upečený dozlatova.
Ingredience:
1,5 kg | čerstvého hlávkového zelí |
250 g | uvařených špaget (makaronů) |
200 g | mozzarelly |
100 g | parmazánu |
70 ml | smetany |
4 ks | vajec |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji osmahneme (2-3minuty) oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i oloupaný utřený stroužek česneku, pak vmícháme spolu s polovinou na jemno nastrouhaným parmazánem do uvařených těstovin, podle chuti osolíme a opepříme
2. Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme, přivedeme k varu a po částech ve vodě minutu až dvě vaříme zelné listy, které necháme okapat 3. Na dno formy vyložené pečicím papírem rozložíme část spařených listů, lehce je posypeme najemno nastrouhaným parmazánem, nahrubo nastrouhanou mozzarellou, vrstvou uvařených těstovin a zalijeme částí vaječné směsi, kterou jsme připravili smícháním rozklepnutých vajec se smetanou a lehce osolili i opepřili
4. Takto pokračujeme ve vrstvení, až naplníme formu, navrch dáme zelné listy, zbylý sýr, vaječnou směs a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 40 minut, aby povrch zezlátl.