REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč z čerstvého zelí a těstovin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvený koláč z listů zelí, strouhaných sýrů a vařených těstovin, zalitý vaječnou směsí, upečený dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgčerstvého hlávkového zelí
250 guvařených špaget (makaronů)
200 gmozzarelly
100 gparmazánu
70 mlsmetany
4 ksvajec
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 lžíceolivového oleje
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji osmahneme (2-3minuty) oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i oloupaný utřený stroužek česneku, pak vmícháme spolu s polovinou na jemno nastrouhaným parmazánem do uvařených těstovin, podle chuti osolíme a opepříme
2. Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme, přivedeme k varu a po částech ve vodě minutu až dvě vaříme zelné listy, které necháme okapat 3. Na dno formy vyložené pečicím papírem rozložíme část spařených listů, lehce je posypeme najemno nastrouhaným parmazánem, nahrubo nastrouhanou mozzarellou, vrstvou uvařených těstovin a zalijeme částí vaječné směsi, kterou jsme připravili smícháním rozklepnutých vajec se smetanou a lehce osolili i opepřili
4. Takto pokračujeme ve vrstvení, až naplníme formu, navrch dáme zelné listy, zbylý sýr, vaječnou směs a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 40 minut, aby povrch zezlátl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy