REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláčky s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z listového těsta naplněné ochucenou brynzou, servírované ozdobené rybízem a lístky rokety.


Ingredience:
200 grybízu (červeného a bílého)
2-3 lžícesmetany
1 ksbalíčku listového těsta
1 ksbalíčku brynzy
1 kssvazku rokety
1 ksvejce na potření
hladká mouka na vál
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrojíme z něho kolečka, která přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
2. Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme ho na proužky, kterými ovineme kolečka tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikl jakýsi košíček
3. Koláčky upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C (trvá to asi 7 minut) a necháme vychladnout
4. V misce rozmícháme brynzu se smetanou, lehce ji osolíme a opepříme
5. Vychladlé koláčky naplníme pomocí lžičky připravenou směsí, ozdobíme je lístky rokety i kuličkami rybízu a podáváme co nejdříve, dokud je těsto hezky křupavé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy