Koláčky z listového těsta naplněné ochucenou brynzou, servírované ozdobené rybízem a lístky rokety.
Ingredience:
200 g | rybízu (červeného a bílého) |
2-3 lžíce | smetany |
1 ks | balíčku listového těsta |
1 ks | balíčku brynzy |
1 ks | svazku rokety |
1 ks | vejce na potření |
hladká mouka na vál | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrojíme z něho kolečka, která přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
2. Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme ho na proužky, kterými ovineme kolečka tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikl jakýsi košíček
3. Koláčky upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C (trvá to asi 7 minut) a necháme vychladnout
4. V misce rozmícháme brynzu se smetanou, lehce ji osolíme a opepříme
5. Vychladlé koláčky naplníme pomocí lžičky připravenou směsí, ozdobíme je lístky rokety i kuličkami rybízu a podáváme co nejdříve, dokud je těsto hezky křupavé.