Listové těsto plněné opečenou cibulí, paprikou, lučinou, olivami a lístky bazalky, upečené dozlatova.
Ingredience:
2 ks | plátů listového těsta |
2 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
1 lžíce | olivového oleje |
100 g | lučiny |
80 g | černých oliv |
hrst bazalkových lístků + na ozdobu | |
cukr |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém olivovém oleji osmahneme oloupané, na tenká kolečka nakrájené cibule, posypané krystalovým cukrem, aby pěkně zkaramelizovaly
2. Mezitím omytou papriku přepůlíme, zbavíme semeníku, obě půlky papriky dáme na plech řeznou stranou dolů a grilujeme na rozpáleném grilu asi 10 minut, aby se na povrchu utvořily puchýřky a slupka místy zčernala
3. Potom půlky přendáme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií, necháme zchladnout, pak oloupeme slupku a papriku nakrájíme na nudličky
4. Jeden plát těsta rozbalíme na plech vyložený pečicím papírem, navrch rozložíme opečenou cibuli, nudličky papriky, rozdrobíme lučinu, přidáme černé olivy, lístky bazalky, přiklopíme druhým plátem a konce stlačíme k sobě vidličkou
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
6. Před podáváním nakrájíme a ozdobíme lístky bazalky.