Koláč plněný směsí z pršutu, žampionů, goudy, vajec a cibule, upečený dozlatova.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
125 g | másla |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
Na náplň: | |
200 g | goudy |
150 g | žampionů |
100 g | pršutu |
2,5 dl | mléka |
1 lžíce | oleje |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
mletý pepř |
Postup:
1. Z prosáté mouky se solí, změklého másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme, přendáme do kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem a přitiskneme ke zvýšeným okrajům a dnu formy
2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme očištěné, na šestiny nakrájené žampiony a vychladlé pak promícháme s na hrubo nastrouhaným sýrem, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájeným pršutem
3. Vychladlou směs rozložíme na dno koláče, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a na povrchu opepříme
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zvolna pečeme 35-40 minut.