REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s goudou a pršutem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný směsí z pršutu, žampionů, goudy, vajec a cibule, upečený dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
200 ggoudy
150 gžampionů
100 gpršutu
2,5 dlmléka
1 lžíceoleje
2 ksvajec
1 kscibule
mletý pepř

Postup:

1. Z prosáté mouky se solí, změklého másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme, přendáme do kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem a přitiskneme ke zvýšeným okrajům a dnu formy
2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme očištěné, na šestiny nakrájené žampiony a vychladlé pak promícháme s na hrubo nastrouhaným sýrem, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájeným pršutem
3. Vychladlou směs rozložíme na dno koláče, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a na povrchu opepříme
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zvolna pečeme 35-40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy