REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s eidamem, rajčaty a toastovým chlebem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný toastovým chlebem, rajčaty a dalšími ingrediencemi, upečený dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1/4 lžičkysoli
1-2 lžícestudené vody
1 ksvejce
Na náplň:
8 plátkůtoastového chleba
1 lžičkamleté papriky
200 gna plátky nakrájeného eidamu 45%
10 kscherry rajčátek
4 ksvajec
4 dlhusté zakysané smetany
1 dlmléka
čerstvé listy rukoly
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na pracovní desce smícháme prosátou hladkou mouku se solí a kousky změklého másla, zpracujeme na drobenku, teprve pak postupně přidáme vejce, pozvolna vpracujeme vodu a uhněteme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Vychlazené a odleželé těsto rozválíme na plát větší než kulatá koláčová forma, vložíme do formy vyložené pečicím papírem a kraje přitiskneme k okrajům 3. Toastový chléb zbavíme okrajů, každý plátek rozkrojíme na čtvrtky a skládáme je do formy střídavě s překrájenými rajčaty i sýrem a takto vše opakujeme v pruzích, nakonec celý koláč posypeme překrájenými rukolovými listy
4. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí, mletou paprikou i pepřem a touto směsí zalijeme celý koláč
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy