REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč plněný sýrem a smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený s vařenou kapustou a na nudličky nakrájenou šunkou, zalitý smetanovo-sýrovou směsí.


Ingredience:
Rozpis na 6 kousků:
200 ghladké mouky
100 g másla
4 lžícevody
1 ksžloutku
sůl
Na náplň:
500 g růžičkové kapusty
150 g sýru gouda
150 g šunky
150 mlsmetany
2 lžícehladké mouky
1 ksvejce
špetka muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z prosáté hladkou mouky, špetky soli, změklého másla a žloutku vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie, dáme do ledničky na 45 minut odpočinout, rozválíme na placku, dáme do koláčové formy o průměru cca 28 cm, v předehřáté troubě na 200 °C předpečeme zhruba 10-15 minut, pak necháme vychladnout
2. Očištěnou růžičkovou kapustu dáme do vroucí osolené vody, vaříme asi 10 minut, pak scedíme a necháme okapat
3. Rozšlehané vejce dobře promícháme se smetanou, hladkou moukou, 2/
3 nastrouhaného sýra, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem
4. Na předpečené těsto naskládáme uvařenou kapustu, na nudličky nakrájenou šunku, vše zalijeme smetanovo-sýrovou směsí a pečeme v troubě při 180 °C zhruba 20 minut, potom povrch koláče posypeme zbylým strouhaným sýrem a dopečeme ještě asi 10 minut.

Doporučení:

Koláč podáváme teplý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy