REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásový koláč s hříbky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé a chutné pohoštění k pivu, či vínu. Jedná se o slaný dezert z listového těsta potřeného vinnou klobáskou, obloženého kolečky maďarské pikantní klobásky, proužky cibule a nakládanými hříbky. Koláč je předpečený, pak doplněný o další suroviny a dopečený v troubě.


Ingredience:
400 glistového těsta
400 gvinné klobásy
150 gnakládaných hříbků
1 ksnožička maďarské klobásy
1 ksčervená cibule
1 ksbílá cibule
mletá pálivá červená paprika
nasekaná petrželka
pepř
sůl

Postup:
  1. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka, podle chuti můžeme okořenit směs pepřem, solí
  2. Do koláčové formy rozprostřeme listové těsto a potřeme vinnou klobásou a dáme péct do vyhřáté trouby
  3. Po 10 minutách vyndáme z trouby a poklademe kolečky nakrájené klobásy, proužky cibule, naloženými hříbky, posypeme pálivou paprikou, petrželkou, pečeme dalších 10 minut
  4. Upečený koláč nakrájíme, chutný je teplý i studený.
Poznámka:

Text i foto: D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy