REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové Quiche

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z listového těsta, naplněný směsí z opečené kapusty a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gkapustových listů
200 gzakysané smetany
150 gstrouhaného tvrdého sýra
150 gšunky
4 ksvejce
2 ksplátky slaniny
1 ksmalého kyselého jablka
1 ksmenší cibule
1 ksstroužek česneku
1 balenílistového těsta
1 lžíceoleje
tuk nebo pečící papír
čerstvá petržel
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Oprané, důkladně okapané kapustové listy nasekáme, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na proužky
2. Na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, na ni nasypeme kapustu, cibuli a česnek a opékáme 3-4 minut, za stálého míchání, dokud kapusta nezvadne
3. Listové těsto vyválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou (dortovou) formu vymazanou tukem nebo vyloženou pečícím papírem a to až po okraj formy
4. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, promícháme se smetanou a nastrouhaným sýrem
5. Listovým těstem vyloženou formu naplníme připravenou kapustou, nadrobno nakrájenou šunkou, přelijeme vaječnou směsí a ozdobíme měsíčky omytého jablka
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 30-35 minut
7. Upečený teplý Quiche servírujeme posypaný čerstvou posekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy