Slaný koláč z listového těsta, naplněný směsí z opečené kapusty a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | kapustových listů |
200 g | zakysané smetany |
150 g | strouhaného tvrdého sýra |
150 g | šunky |
4 ks | vejce |
2 ks | plátky slaniny |
1 ks | malého kyselého jablka |
1 ks | menší cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 balení | listového těsta |
1 lžíce | oleje |
tuk nebo pečící papír | |
čerstvá petržel | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oprané, důkladně okapané kapustové listy nasekáme, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na proužky
2. Na rozpáleném oleji orestujeme slaninu, na ni nasypeme kapustu, cibuli a česnek a opékáme 3-4 minut, za stálého míchání, dokud kapusta nezvadne
3. Listové těsto vyválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou (dortovou) formu vymazanou tukem nebo vyloženou pečícím papírem a to až po okraj formy
4. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, promícháme se smetanou a nastrouhaným sýrem
5. Listovým těstem vyloženou formu naplníme připravenou kapustou, nadrobno nakrájenou šunkou, přelijeme vaječnou směsí a ozdobíme měsíčky omytého jablka
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 30-35 minut
7. Upečený teplý Quiche servírujeme posypaný čerstvou posekanou petrželkou.