REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtové slané koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní jogurtové těsto vypracované do tvaru koláčků, ty potřené ochuceným olejem, pokapané kečupem, obložené, co dům dal. Nakonec koláčky posypané nastrouhaným sýrem a upečené v troubě pěkně dozlatova.


Ingredience:
600 ghladké mouky
50 grozpuštěného sádla
1 sáčekprášek do pečiva
1/2 kskostky droždí
3 lžícebílého neochuceného jogurtu
2 lžícerostlinného oleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
250 mlvlažné vody
Na potření:
1 dclrostlinného oleje
2 ksstroužky česneku
bylinková sůl, pizza koření apod.
kečup
Na obložení:
200-300 gstrouhaného tvrdého sýra
zbytky salámů, sýrů, rajčata, pórek ....

Postup:
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a zalijeme vlažnou vodou, necháme zkypět kvásek
  2. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké těsto, které ihned zpracujeme (nenecháváme vykynout!)
  3. Těsto rozdělíme na 16 až 18 kuliček, vytvarujeme je do placiček (12 až 15 cm velké), ty vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení, středy hrnkem nebo skleničkou vymáčkneme, uděláme tak místo pro obložení
  4. Jemně potřeme olejem ochuceným prolisovaným stroužkem česneku a kořením, pokapeme kečupem, obložíme dle fantazie a stavu ledničky, například šunkou, salámem, plátky sýru, a podobně
  5. Nakonec koláče zasypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C až kraje koláče zezlátnou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy