Autorkou tohoto receptu na cuketový quiche ze žitné mouky je Veronika Pourová (NEHLADU). Recept nám poslala Pernerka.cz.
Ingredience:
Těsto: | |
150 g | žitné mouky Pernerka |
50 g | másla |
1 rovná lžička | soli |
50 m | vody |
Náplň: | |
300 g | cukety |
100 g | 30 % eidamu |
80 g | sušené šunky |
30 g | parmazánu |
1/2 čajové lžičky | soli |
1 lžíce | provensálských bylinek |
50 m | polotučného mléka |
3 ks | vejce |
Postup:
- Máslo nechte v pokojové teplotě změknout. Poté ho smíchejte s moukou, solí a vodou a rukama vytvořte kompaktní těsto. Nechte ho zabalené v igelitu uležet v lednici aspoň 1 hodinu.
- Uleželé těsto vymačkejte do dortové formy tak, abyste vytvořili zhruba 3 cm vysoké okraje. Propíchejte ho vidličkou a nechte 10 minut péct v troubě rozehřáté na 180 °C.
- Mezitím vidličkou vyšlehejte vejce, smíchejte je s mlékem a nastrouhaným eidamem i parmazánem. Sušenou šunku nakrájejte na kostičky (může se hodit např. konec uzeniny, který bývá dostupný přímo na prodejně s italskými delikatesami a již není možné ho nakrájet na plátky) a osmahněte na pánvi.
- Poté přidejte bylinky, nahrubo nastrouhanou cuketu a sůl. Nechte chvíli péct, aby se z cukety odpařila část vody.
- Vyndejte těsto z trouby, vložte do něj cuketovou směs s pánve a zalijte vyšlehanými vejci se sýrem. Pečte ještě 45 minut na 180 °C.
Recept k článku: Zázračná vláknina: Přírodní pomocník v boji proti vysokému cholesterolu
Poznámka:zdroj: pernerka.cz