REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnekový koláč s ricottou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z listového těsta, potřený sýrovou směsí, posypaný nivou, upečený dozlatova.


Ingredience:
1 balíčeklistového těsta
3 lžícenasekané pažitky
250 gricotty
80 gnivy
5 ksstroužků česneku
2 ksvajec
2 ksžloutků
2 dlmléka
hladká mouka na vál
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, které přendáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a okraje těsta vytvarujeme směrem vzhůru po obvodu formy
2. Ricottu prošleháme s mlékem, vejci, žloutky a do směsi vmícháme polovinu na jemno nastrouhané nivy
3. Nakonec přimícháme na jemno nasekanou pažitku, oloupané, utřené se solí stroužky česneku a opepříme
4. Sýrovou směs rozetřeme na připravené těsto, vrch koláče posypeme zbylou nivou, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy