REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvojitý slaný koláč pečený v remosce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč plněný náplní z mletého masa, koření, vody, mouky, hrášku a petrželky, posypaný strouhaným sýrem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky + na pomoučení
170 grostlinného tuku
4-5 lžicvody
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičkysoli
vejce na potření
tuk na vymazání remosky
Na náplň:
300 gmletého masa
200 gsterilovaného hrášku
2 lžícehladké mouky
2 lžícevody
1 ksvejce
kari koření
mletý pepř
nasekaná petrželka
sůl
Na posypání:
50 gstrouhaného tvrdého sýra

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, solí, změklým tukem a vodou zpracujeme na vále v hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny
2. První polovinu na pomoučeném vále rozválíme na kulatý tvar pečící mísy, za pomocí válečku přeneseme do tukem vymazané remosky, okraje těsta zahneme dovnitř (asi 1cm, ale může být i více) a přitiskneme k okraji formy
3. Na náplň v míse dobře promícháme mleté maso, rozklepnuté vejce, hladkou mouku, vodu, okapaný sterilovaný hrášek, na drobno nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl a kari koření
4. Na těsto rozetřeme připravenou náplň, přikryjeme druhou polovinou na plát rozváleného těsta, okraje těsta, které se stýkají u stěn remosky, k sobě dobře přitiskneme, aby náplň nevytékala, vidličkou povrch několikrát propícháme, aby se nevzdouval, pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme
5. Asi po 20 minutách víko sejmeme, rychle koláč posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, znovu přikryjeme víkem a pečeme dále dozlatova (asi 15 minut)
6. Koláč je dobrý teplý i studený a jako přílohu můžeme podávat kyselé okurčičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy