Pečený koláč z listového těsta plněný chřestem, mozzarellou, rozšlehanými vejci a strouhaným parmazánem.
Ingredience:
500 g | chřestu |
300 g | listového těsta |
200 g | mozzarelly |
50 g | strouhaného parmazánu |
4 ks | vajec |
1 ks | rohlíku |
máslo na vymazání | |
mletý barevný pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1 Chřest očistíme, oloupeme a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty, pak scedíme, zchladíme pod studenou vodou a nakrájíme na menší kousky
2. Rohlík natrháme a rozmixujeme ho
3. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu i s okrajem, posypeme rozmixovaným rohlíkem a na něho rozložíme chřest, pak po obvodu zakryjeme chřest na plátky nakrájenou mozzarellou 4. Rozklepnutá vejce lehce rozšleháme, osolíme i opepříme a nalijeme stejnoměrně na koláč a střed posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (30-40 minut).
Upečený koláč můžeme posypat na jemno nasekanou pažitkou a hoblinkami poarmazánu.