REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřestový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z listového těsta plněný chřestem, mozzarellou, rozšlehanými vejci a strouhaným parmazánem.


Ingredience:
500 gchřestu
300 glistového těsta
200 gmozzarelly
50 gstrouhaného parmazánu
4 ksvajec
1 ksrohlíku
máslo na vymazání
mletý barevný pepř
voda
sůl

Postup:

1 Chřest očistíme, oloupeme a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty, pak scedíme, zchladíme pod studenou vodou a nakrájíme na menší kousky
2. Rohlík natrháme a rozmixujeme ho
3. Listové těsto rozválíme a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu i s okrajem, posypeme rozmixovaným rohlíkem a na něho rozložíme chřest, pak po obvodu zakryjeme chřest na plátky nakrájenou mozzarellou 4. Rozklepnutá vejce lehce rozšleháme, osolíme i opepříme a nalijeme stejnoměrně na koláč a střed posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (30-40 minut).

Doporučení:

Upečený koláč můžeme posypat na jemno nasekanou pažitkou a hoblinkami poarmazánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy