Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

majonézy, výrobky z nich

Podkategorie: tatarky 6, majonézy 49, ostatní 4

Avokádová majonéza

Nízkokalorická majonéza vhodná k fitreceptům.

Bazalková majonéza

Majonéza s chutí a vůní po bazalce.

Bylinková majonéza

Základní majonéza promíchaná se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou, ochucená česnekem, pepřem a solí.

Celerová majonéza

Oloupaný celer, nakrájený na plátky, krátce povařený v osolené vodě s kapkou octa, nasekaný na drobné kousky, promíchaný s majonézou, bílým jogurtem a rajčatovým protlakem, dochucený citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, solí a špetkou cukru.

Cuketéza (majonéza z cukety)

Cuketéza se hodí především ke grilovanému masu, na dochucení obloženého pečiva, do burgerů, lze ji ale využít i jako dresing na salát, také jako základ pomazánek. Jde o zdravější alternativu klasické majonézy. Zavařená vydrží, dobře uskladněná, až 1 rok.

Česneková majonéza

Ochucená majonéza vhodná hlavně ke steakům.

Česneková majonéza s ořechy

Majonéza naředěná vývarem a promíchaná s nasekanými jádry vlašských ořechů, česnekem a petrželkou, dochucená citrónovou šťávou, cukrem a solí, podávaná nejlépe k vařeným rybám.

Česneková majonéza se sýrem

Podávám k masům, natvrdo uvařeným vejcím a nebo natíráme na chléb.

Dijonská majonéza

Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům.

Domácí majonéza bez vajec

Za pár minut, pomocí ponorného tyčového mixéru, připravená úžasná domácí majonéza velmi chutná, krásně jemná, ideální na přípravu různých salátů, k pečenému i vařenému masu, ke smaženým sýrům. Hodí se dále jako základ pomazánek, majonézových omáček… Jde o recept vhodný i pro kuchaře začátečníky.

Domácí ochucená tatarská omáčka

Majonéza promíchaná s nasekanými okurkami, petrželkou, kapary a ančovičkami, dochucená citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou z citrónu a sladkou paprikou.

Domácí tatarská omáčka

Z majonézy, hořčice Bornier, cibule, worchesterské omáčky, okurky, petrželky, olivového oleje a soli připravená chutná domácí tatarka.

Humrová majonéza

Jemné nudličky humřího masa, spojené majonézou spolu s celerem, dochucené citrónovou šťávou, cukrem, octem a solí.

Chilská majonéza

Klasická majonéza s přídavkem chilli omáčky, zelené papriky, pažitky a kapie.

Islandská majonéza

Majonézová pomazánka s viditelnými částmi rozmělněného rybího masa.

Islandská majonéza II.

Hodí se k míchaným zeleninovým i jiným salátům s těstovinami.

Jednoduchá cuketéza z cukety a avokáda

Recept na cuketézu najdete ve starých kuchařkách. Jde o stále oblíbenější recept na zdravější variantu majonézy. Existuje i moderní verze cuketézy, kde hraje důležitou roli nejen cuketa, ale také zralé avokádo. Cuketézu používáme tedy místo klasické majonézy, skvělá je také jako dip, dresink do salátů, hodí se do obložené pečiva, do burgerů, lze s ní nahradit hořčici…

Jednoduchá tatarská omáčka

Tatarka umíchaná z majonézy, citrónové šťávy, ustrouhaného jablka, cukru …

Jogurtový majonézový krém

Jemný majonézový krém se sníženou tučností. Vůně a chuť je jemně mléčná, navinulá po jogurtu.

Kari majonéza

Z bílého jogurtu, cukru, žloutku a citrónu připravená majonéza vhodná jako příloha k masovým nebo zeleninovým fondue.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.