REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

majonézy, výrobky z nich

Podkategorie: tatarky 6, majonézy 47, ostatní 4

Avokádová majonéza

Nízkokalorická majonéza vhodná k fitreceptům.

Bazalková majonéza

Majonéza s chutí a vůní po bazalce.

Bylinková majonéza

Základní majonéza promíchaná se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou, ochucená česnekem, pepřem a solí.

Celerová majonéza

Oloupaný celer, nakrájený na plátky, krátce povařený v osolené vodě s kapkou octa, nasekaný na drobné kousky, promíchaný s majonézou, bílým jogurtem a rajčatovým protlakem, dochucený citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, solí a špetkou cukru.

Česneková majonéza

Ochucená majonéza vhodná hlavně ke steakům.

Česneková majonéza s ořechy

Majonéza naředěná vývarem a promíchaná s nasekanými jádry vlašských ořechů, česnekem a petrželkou, dochucená citrónovou šťávou, cukrem a solí, podávaná nejlépe k vařeným rybám.

Česneková majonéza se sýrem

Podávám k masům, natvrdo uvařeným vejcím a nebo natíráme na chléb.

Dijonská majonéza

Tato majonéza se hodí k zeleninovým salátům.

Domácí majonéza bez vajec

Za pár minut, pomocí ponorného tyčového mixéru, připravená úžasná domácí majonéza velmi chutná, krásně jemná, ideální na přípravu různých salátů, k pečenému i vařenému masu, ke smaženým sýrům. Hodí se dále jako základ pomazánek, majonézových omáček… Jde o recept vhodný i pro kuchaře začátečníky.

Domácí ochucená tatarská omáčka

Majonéza promíchaná s nasekanými okurkami, petrželkou, kapary a ančovičkami, dochucená citronovou šťávou, nastrouhanou kůrou z citrónu a sladkou paprikou.

Domácí tatarská omáčka

Z majonézy, hořčice Bornier, cibule, worchesterské omáčky, okurky, petrželky, olivového oleje a soli připravená chutná domácí tatarka.

Humrová majonéza

Jemné nudličky humřího masa, spojené majonézou spolu s celerem, dochucené citrónovou šťávou, cukrem, octem a solí.

Chilská majonéza

Klasická majonéza s přídavkem chilli omáčky, zelené papriky, pažitky a kapie.

Islandská majonéza

Majonézová pomazánka s viditelnými částmi rozmělněného rybího masa.

Islandská majonéza II.

Hodí se k míchaným zeleninovým i jiným salátům s těstovinami.

Jednoduchá tatarská omáčka

Tatarka umíchaná z majonézy, citrónové šťávy, ustrouhaného jablka, cukru …

Jogurtový majonézový krém

Jemný majonézový krém se sníženou tučností. Vůně a chuť je jemně mléčná, navinulá po jogurtu.

Kari majonéza

Z bílého jogurtu, cukru, žloutku a citrónu připravená majonéza vhodná jako příloha k masovým nebo zeleninovým fondue.

Kreolská majonéza

Klasická majonéza s přídavkem šunky, uzeného jazyka, petrželky a chilli omáčky.

Křenová majonéza

Klasická majonéza s přídavkem křenu, česnekové šťávy a petrželky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy