REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bazalková majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Majonéza s chutí a vůní po bazalce.


Ingredience:
200 mlslunečnicového oleje
100 mlolivového oleje
2 hrstilístků bazalky
1 lžícebílého vinného octa
1 lžícelimetkové šťávy
1 lžičkadijonské hořčice
2 ksstroužky česneku
2 ksžloutky
sůl

Postup:

1. Šťávu z limetky smícháme s vinným octem
2. V jiné misce promícháme oba oleje
3. Do mixéru dáme žloutky a hořčici, prošleháme, mírně osolíme
4. Robot necháme běžet na nejmenší otáčky a po malých dávkách přidáváme smíchané oleje
5. Postupně vmícháme i limetkovou šťávu s octem, prolisovaný česnek a nakonec i velmi jemně nasekanou bazalku
6. Majonézu dochutíme solí a necháme v lednici chvíli odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy