REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurtový majonézový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemný majonézový krém se sníženou tučností. Vůně a chuť je jemně mléčná, navinulá po jogurtu.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
900 gzákladní majonézy
110 gbílého jogurtu
Na základní majonézu:
865 gjedlého oleje
120 gčerstvých žloutků
15 gocta
10 gsoli

Postup:

1. Do vaječných žloutků vmícháme sůl a postupně šleháním, třením či jiným vhodným způsobem vytváříme ze žloutků, jedlého oleje a octu emulzi potřebné konzistence (zpočátku olej přidáváme v malých dávkách do doby, než se vytvoří dostatečné množství houstnoucí emulze)
2. Základní majonézu pak promícháme s jogurtem na hladký krém.

Doporučení:

Veškeré suroviny pro výrobu majonézy používáme ve stejné teplotě, aby nedošlo ke sražení emulze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy