REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaný celer, nakrájený na plátky, krátce povařený v osolené vodě s kapkou octa, nasekaný na drobné kousky, promíchaný s majonézou, bílým jogurtem a rajčatovým protlakem, dochucený citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, solí a špetkou cukru.


Ingredience:
1 ksmenšího celeru
50 gmajonézy
250 mlbílého jogurtu
3 lžícerajčatového protlaku
citrónová šťáva
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Celer si oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme v mírně osolené vodě s kapkou octa, poté celer scedíme, necháme okapat a nasekáme na drobné kousky
2. V misce si promícháme bílý jogurt s majonézou a rajčatovým protlakem, ochutíme citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, solí a špetkou cukru, nakonec vmícháme nasekaný celer
3. Hotovou majonézu servírujeme k různým úpravám vajec.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy