Jemné nudličky humřího masa, spojené majonézou spolu s celerem, dochucené citrónovou šťávou, cukrem, octem a solí.
Ingredience:
Na 500 g: | |
297 g | humřího masa (konzerva) |
18 g | základní majonézy |
6 g | sterilovaného celeru bez nálevu |
5 g | citrónové šťávy |
0,5 g | cukru |
0,5 g | octu |
0,5 g | soli |
Postup:
1. Z humřího masa odstraníme nálev a chrupavkovitá vlákna a maso nakrájíme na jemné nudličky
2. Promícháme se sterilovaným celerem, nakrájeným rovněž na nudličky, s majonézou, ochutíme citronovou šťávou, octem, cukrem a podle potřeby vše osolíme
3. Majonézu promícháme lehce tak, aby se všechny komponenty dobře spojily.
– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .