REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená majonéza vhodná hlavně ke steakům.


Ingredience:
120 gčerstvých žloutků
865 gjedlého oleje
15 gcitrónové šťávy
10 gsoli
2 ksstroužků česneku
špetka pepře
voda nebo mléko na ředění

Postup:

1. Očištěný česnek jemně utřeme se solí, v misce promícháme se žloutky a za stálého šlehání metličkou po kapkách přidáváme olej
2. Když majonéza zhoustne, zředíme ji několika kapkami citrónové šťávy
3. Potom dávky přikapávaného oleje zvýšíme (stále musíme hmotu prošlehávat metličkou)a nakonec vmícháme zbytek citrónové šťávy
4. Ředíme ji vodou, vývarem nebo mlékem.

Doporučení:

Všechny přísady musí mít stejnou teplotu!

Poznámka:

Nemáme-li dostatek času k přípravě této majonézy můžeme místo domácí majonézy použít majolku – česnek na jemno rozetřeme, promícháme s majolkou a trochou citrónové šťávy a máme náhražku česnekové majonézy hotovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy