REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

hotové pokrmy, polotovary

Bedly jako pečenáče v nálevu z vinného octa

Bedla je jedna z mála hub, která je velmi chutná upravená v pikantním  nálevu s vinným octem jako pečenáče. Podobně lze třeba ještě naložit muchomůrky růžovky, či sírovce.

Houbová čalamáda

Houby povařené s kečupem, paprikou, cukrem … tato čalamáda je skvělá na špagety, jako omáčka na maso apod.

Houbová čalamáda II.

Ve sladkokyselém nálevu naložené houby spolu se zeleninou.

Houbová pasta

Velmi pikantní pasta, lze ji použít s kombinací s masem na houbové toasty, samotně mazat na topinky nebo použít jako základ pod maso. Z uvedenédávky vyrobíte 13-15 skleniček od dětské přesnídávky.

Houbová podzimní čalamáda

Tuto houbovou čalamádu podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, skvělá je i pod maso. Směs doplněná opečeným mletým masem je vynikající na toasty či topinky.

Houbová sterilovaná směs pod maso

Tuto směs můžeme použít například pod maso, nebo ji promícháme s opečenými kousky masa a máme v zimních měsících chutnou směs na topinky.

Houbová tresť

Skvělé využití odřezků a kousků škaredších částí hub, které jinak neumíme použít. Skvěle se hodí jako koření do polévek, omáček a na minutky.

Houby ve vlastní šťávě – polotovar

Podušené houby ochucené solí a kmínem, zavařené, vhodné jako polotovar pro přípravu smaženice v zimě. Vhodné jsou také jako přísada do omáček a polévek.

Nakládané houby se sýrem v oleji II.

Tvrdé houby naložené v oleji spolu se sýry a zeleninou.

Pečenáče z hub

Velké plátky hub obalené v trojobalu, usmažené dozlatova, vychladlé naplněné do zavařovacích skleniček a zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy