REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby ve vlastní šťávě – polotovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby ochucené solí a kmínem, zavařené, vhodné jako polotovar pro přípravu smaženice v zimě. Vhodné jsou také jako přísada do omáček a polévek.


Ingredience:
300 g a vícerůzných druhů hub vhodných na smaženici
sklenice na zavřování
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné houby pokrájíme na kousky, osolíme je, okořeníme kmínem a podusíme tak 15 minut, až se šťáva téměř vysmahne
2. Podušené houby dáme do čistých, nejlépe vyvařených zavařovacích sklenic, dobře uzavřeme víčky
3. Sterilujeme 50 minut při teplotě 100 °C, druhý den ještě 30 minut přesterilizujeme při stejné teplotě.
4. Takto upravené houby v zimě můžeme použít jako základ houbové smaženice, nebo přísadu do omáček či polévek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy