REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová tresť

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé využití odřezků a kousků škaredších částí hub, které jinak neumíme použít. Skvěle se hodí jako koření do polévek, omáček a na minutky.


Ingredience:
různé zbytky hub a nevzhledné houby, které neumíme jinka použít
voda
sůl
sklenice na zavařování s uzávěrem

Postup:

1. Pečlivě očištěné zbytky hub nakrájíme na silnější plátky či kousky
2. Pod pokličkou, nejprve bez podlití, je dusíme ve vlastní šťávě, vznikající tekutinu postupně odebíráme
3. Když už houby vlastní tekutinu nepouštějí, mírně je podlijeme a důkladně povaříme tak 15-20 minut, odvar slijeme k odebrané šťávě
4. Houby rozmixujeme a přidáme k tekutině, vše silněji osolíme a vaříme do zhoustnutí, tedy do konzistence připomínající sirup či rosol
5. Směs dáme do malých skleniček, které důkladně uzavřeme a sterilizujeme 40 min při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy