Koření, kořenící směsi a pasty, ochucené soli
příprava sypkého koření, ochucené soli 37

reklama
reklama
Třešňová polévka - Polévka z povařených třešní a dalších ingrediencí, zahuštěná smetanou a pudinkovým práškem, podávaná ozdobená zakysanou smetanou a třešněmi.
Zapékané těstoviny se zeleninou a žampiony - Na sádle orestovaná cibule spolu s kostičkami slaniny, plátky žampionů a zeleninou. Směs zapečená s povařenými těstovinami zalitými smetanou.
Čevabčiči IV. - Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s brambory, hořčicí, tatarkou a cibulí.
13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.
Cuketová pomazánka se sýrem - Nejlepší cuketová pomazánka co znám. Je rychle připravená, mírně pikantní, jde mazat na pečivo, chléb i topinky.
Cuketové řezy se zakysanou smetanou - Krásně vláčné řezy potřené višňovým džemem, v druhé vrstvě zakysanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Povrch řezů je pak nakonec ozdobený nastrouhanými čokoládovými tyčinkami.
Cuketové matjesy - První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.
Více receptů, nejen těch na využití cuket, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy