Koření, kořenící směsi a pasty, ochucené soli
příprava sypkého koření, ochucené soli 40

reklama
reklama
Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.
Dršťková polévka našich babiček - Hustá polévka z povařených drštěk, kořenové zeleniny, hovězího vývaru, cibule, česneku a koření.
Barevné knedlíky s uzeným a kysaným zelím - Z bramborového těsta ochuceného bylinkami, houbami a kostičkami uzeného vytvarované větší koule, ty uvařené ve vodě, knedlíky servírované přelité osmaženou cibulkou se slaninou. Knedlíky, podle tohoto receptu, podáváme s kysaným zelím.
Domažlické vepřové ragú - Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.
Další tipy na oběd či večeři najdete zde: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit...
V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.
Benešovské dortíčky - Pomocí zdobičky na cukroví na plechu vyloženém papírem na pečení vytvořená malá kolečka, upečená v troubě, polovina ozdobená lískovým oříškem, po vychladnutí slepená čokoládovým krémem.
Cukroví z vařených brambor - I když netypické, přesto velmi chutné vánoční cukroví z brambor, hladké mouky a ztuženého tuku.
Kakaové dortíčky (Išelské) - Vánoční slepované pečivo zdobené mandlí.
Více receptů, nejen ty na vánoční pečené cukroví, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy