REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

mix ze sušených a čerstvých surovin

Aromatická bylinková směs

Aromatickou směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Boloňská sůl

Boloňská sůl se hodí na bílé maso, jehněčí, pečeně, zapečené brambory, vejce a restovanou zeleninu. Uchovávejte ji ve skleničkách nebo vhodných dózách s víčkem.

Bylinková sůl

Bylinková sůl se hodí například na dochucení pečené, grilované či dušené zeleniny. Lze ji použít také na dochucení různých omáček, také polévek, její použití v kuchyni je opravdu široké.

Garam masala

Garam masala se přidává hlavně k masu či do rýže. Není vhodná k rybě či k zelenině.

Horská sůl

Ochucená sůl skvělá na ochucení masa před pečením či grilováním. Vhodná také na nakládání masa především hovězího, ale i vepřového či kuřecího, nebo ryb.

Karí koření

Středně ostrá varianta základního receptu na suchou kořenící směs karí.

Mletá směs na grilovaná žebra

Pikantní umixovaná směs vhodná na dochucení grilovaných, nebo v troubě pečených, žeber.

Ochucená sůl

Tato kořením ochucená hrubozrnná mořská sůl je skvělá na osolení grilovaných nebo smažených drůbežích pokrmů.

Perníkové koření

Doma namíchané perníkové koření z usušené pomerančové a citrónové kůry, badyánu, anýzu … Tato dávka je určena na 1 kg mouky.

Togarashi pepř

V Japonsku se toto koření používá téměř na každé jídlo.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy