mix ze sušených a čerstvých surovin
Aromatická bylinková směs
Aromatickou směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.
Boloňská sůl
Boloňská sůl se hodí na bílé maso, jehněčí, pečeně, zapečené brambory, vejce a restovanou zeleninu. Uchovávejte ji ve skleničkách nebo vhodných dózách s víčkem.
Bylinková sůl
Bylinková sůl se hodí například na dochucení pečené, grilované či dušené zeleniny. Lze ji použít také na dochucení různých omáček, také polévek, její použití v kuchyni je opravdu široké.
Garam masala
Garam masala se přidává hlavně k masu či do rýže. Není vhodná k rybě či k zelenině.
Horská sůl
Ochucená sůl skvělá na ochucení masa před pečením či grilováním. Vhodná také na nakládání masa především hovězího, ale i vepřového či kuřecího, nebo ryb.
Karí koření
Středně ostrá varianta základního receptu na suchou kořenící směs karí.
Mletá směs na grilovaná žebra
Pikantní umixovaná směs vhodná na dochucení grilovaných, nebo v troubě pečených, žeber.
Ochucená sůl
Tato kořením ochucená hrubozrnná mořská sůl je skvělá na osolení grilovaných nebo smažených drůbežích pokrmů.
Perníkové koření
Doma namíchané perníkové koření z usušené pomerančové a citrónové kůry, badyánu, anýzu … Tato dávka je určena na 1 kg mouky.
Togarashi pepř
V Japonsku se toto koření používá téměř na každé jídlo.
reklama