REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Garam masala

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Garam masala se přidává hlavně k masu či do rýže. Není vhodná k rybě či k zelenině.


Ingredience:
Rozpis asi na 50 g:
10 kssušených chilli papriček
3 kstyčinky skořice dlouhé 2,5 cm
2 kskarí lístky
2 lžícesemínek koriandru
2 lžíceřímského kmínu
1 lžičkačerného pepře
1 lžičkačerného hořčičného semínka
1 lžičkapískavice
1 lžičkahřebíčku
1/4 lžičkymletého chilli

Postup:

1. Nasucho při mírné teplotě upražíme celé papričky, skořici a karí lístky, pražíme asi 2 minuty
2. Přidáme koriandr a kmín, pepř, hřebíček, pískavici, hořčičné semínko
3. Za občasného protřásání nasucho pražíme 8-10 minut, dokud nezačne koření tmavnout a intenzívně vonět
4. Směs necháme zchladnout
5. V mlýnku či nerezavém hmoždíři rozemeleme směs na jemný prášek
6. Prášek dáme do skleněné mísy a vmícháme mleté chilli
7. Skladujeme v uzavřené nádobě!

Doporučení:

Na suchém a chladném místě vydrží takto upravené koření 2-4 měsíce. Skladujte v ledničce dobře uzavřené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy