Bylinková sůl se hodí například na dochucení pečené, grilované či dušené zeleniny. Lze ji použít také na dochucení různých omáček, také polévek, její použití v kuchyni je opravdu široké.
Ingredience:
800 ml (objemu) | bylinky (petrželka, libeček, oregano, rozmarýn...) |
200 ml | hrubozrnná sůl nejlépe mořská, růžová himalájská |
papír na pečení | |
vhodné uzavíratelné dózy či sklenice |
Postup:
- Omyté, okapané bylinky zbavíme stonků, listy vkládáme do odměrky o objemu 800 ml, měla by být plná.
- Odměříme sůl, nachystáme si 200 ml (poměr by měl být 4:1).
- Do mixéru postupně nasypeme část soli spolu s částí bylinek, rozmixujeme vše na jemno.
- Na plech vyložený papírem na pečení bylinkovou sůl rozložíme, necháme proschnout v pokojové teplotě, což trvá cca 2 dny.
- Skladujeme ve sklenicích s víčky.