příprava sypkého koření, ochucené soli
4-3-2-1 Spice Rub
Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.
Aromatická bylinková směs
Aromatickou směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.
Boloňská sůl
Boloňská sůl se hodí na bílé maso, jehněčí, pečeně, zapečené brambory, vejce a restovanou zeleninu. Uchovávejte ji ve skleničkách nebo vhodných dózách s víčkem.
Bylinková letní směs
Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.
Bylinková sůl
Bylinková sůl se hodí například na dochucení pečené, grilované či dušené zeleniny. Lze ji použít také na dochucení různých omáček, také polévek, její použití v kuchyni je opravdu široké.
Cajun
Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.
Cajunské koření
Skvělé koření na masa upravená grilováním.
Česnekový prášek
Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.
Divoké koření
Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.
Domácí perníkové koření
Při pečení, nejen perníku, je důležité zvolit to správné koření. Vyzkoušejte doma vyrobené. Trvá to jen chvíli, ale výsledek stojí za to!
Domácí vegeta
Kořenící směs ze sušené zeleniny bez jakýchkoliv chemických přísad. Prostě domácí je domácí! Směs můžete doplnit o vlastní oblíbené sušené koření, či bylinky, nebo i další usušenou zeleninu.
Garam masala
Garam masala se přidává hlavně k masu či do rýže. Není vhodná k rybě či k zelenině.
Grilovací koření na hovězí steaky
Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.
Horská sůl
Ochucená sůl skvělá na ochucení masa před pečením či grilováním. Vhodná také na nakládání masa především hovězího, ale i vepřového či kuřecího, nebo ryb.
Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku
Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.
Karí (curry) koření – jemné
Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.
Karí (curry) koření – ostré
Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.
Karí koření
Středně ostrá varianta základního receptu na suchou kořenící směs karí.
Koření čtvero chutí
Toto koření se hodí do pečiva, lívanců a jiných sladkých pokrmů. Využívá se také při přípravě masa kuřecího a králičího a do paštik.
Koření pěti vůní
Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou.
- 1
- 2
- Následující
reklama