REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí perníkové koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Při pečení, nejen perníku, je důležité zvolit to správné koření. Vyzkoušejte doma vyrobené. Trvá to jen chvíli, ale výsledek stojí za to!


Ingredience:
2 lžičkymleté skořice
1/4 lžičkymuškátového oříšku (čerstvě strouhaného)
1/4 lžičkynového koření (čerstvě drceného)
1/4 lžičkyhřebíčku (čerstvě drceného)
1/4 lžičkymletého zázvoru

Postup:
  1. V hmoždíři rozdrtíme nové koření a hřebíček
  2. Potom do směsi nastrouháme muškátový oříšek a přidáme i zbylé koření, vše dobře promícháme.
Doporučení:

Směs lze skladovat ve vzduchotěsné nádobce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy