REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

směsi ze sušených surovin

4-3-2-1 Spice Rub

Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.

Berberské koření

Kořenící směs z 12 druhů koření výrazné a ostré chuti vhodná na přípravu afrických jídel. Směs lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy, nebo si ji můžete namíchat doma a to i do zásoby.

Bylinková letní směs

Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.

Cajun

Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.

Cajunské koření

Skvělé koření na masa upravená grilováním.

Česnekový prášek

Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.

Divoké koření

Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.

Domácí perníkové koření

Při pečení, nejen perníku, je důležité zvolit to správné koření. Vyzkoušejte doma vyrobené. Trvá to jen chvíli, ale výsledek stojí za to!

Domácí vegeta

Kořenící směs ze sušené zeleniny bez jakýchkoliv chemických přísad. Prostě domácí je domácí! Směs můžete doplnit o vlastní oblíbené sušené koření, či bylinky, nebo i další usušenou zeleninu.

Garam masala II.

Indická směs koření, která dává indickým pokrmům typickou chuť. Přidává se snad všude v indické kuchyni, podobně, jako kari koření. Koření je k sehnání většinou v prodejnách zdravé výživy nebo si směs můžete připravit doma. Poměr se mění v každé oblasti v Indii. Většina Indů si připravuje koření do zásoby, protože jeho spotřeba v indické kuchyni je značná. Toto je tedy recept na jednu z variant této kořenící směsi.

Grilovací koření na hovězí steaky

Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.

Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku

Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.

Karí (curry) koření – jemné

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.

Karí (curry) koření – ostré

Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.

Koření čtvero chutí

Toto koření se hodí do pečiva, lívanců a jiných sladkých pokrmů. Využívá se také při přípravě masa kuřecího a králičího a do paštik.

Koření pěti vůní

Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem

Sušený medvědí česnek promíchaný s mořskou solí, drcenými chilli papričkami a jinými sušenými bylinkami ve směsi, která se hodí na posypání masitých, či rybích pokrmů. Smíchanou s olejem ji můžeme použít při grilování na potírání masa, ryb, drůbeže atd.

Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem II.

Skvělá směs vhodná ke grilování, do salátů i k ochucení omelet a jiných pokrmů.

Libečková sůl

Libeček je skvělý nejen čerstvý, ale také usušený. Sůl ze sušených a pak podrcených listů libečku smíchaných se solí se hodí na dochucování hlavních jídel, také polévek, či některých omáček. Libečku se totiž již od pradávna přezdívá zelené maggi. Perfektně totiž dokáže ochutit polévky a omáčky, aniž by se do nich musel přidávat nějaký bujón či jiná dochucovadla. Jeho výrazná chuť se vyrovná klasickému maggi a ve spojení se solí jde o vskutku úžasnou ingredienci.

Masála

Směs koření běžně používaná v indické kuchyni.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.