směsi ze sušených surovin
4-3-2-1 Spice Rub
Doma namíchaná směs koření vhodná především na grilovaná masa.
Berberské koření
Kořenící směs z 12 druhů koření výrazné a ostré chuti vhodná na přípravu afrických jídel. Směs lze zakoupit v prodejnách zdravé výživy, nebo si ji můžete namíchat doma a to i do zásoby.
Bylinková letní směs
Tuto směs používáme na okoření mas určených ke grilování. Směs do masa vetřeme.
Cajun
Na přípravu této orientální kořenící směsi používáme sušené ingredience včetně česneku a cibule. Skvěle se hodí na grilovaná masa.
Cajunské koření
Skvělé koření na masa upravená grilováním.
Česnekový prášek
Na plátky nakrájený česnek, usušený na listech lísky nebo v sušičce, rozmixovaný na prášek. Tento česnekový prášek používáme jako samostatné koření, nebo jako součást kořenících směsí a past.
Divoké koření
Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.
Domácí perníkové koření
Při pečení, nejen perníku, je důležité zvolit to správné koření. Vyzkoušejte doma vyrobené. Trvá to jen chvíli, ale výsledek stojí za to!
Domácí vegeta
Kořenící směs ze sušené zeleniny bez jakýchkoliv chemických přísad. Prostě domácí je domácí! Směs můžete doplnit o vlastní oblíbené sušené koření, či bylinky, nebo i další usušenou zeleninu.
Garam masala II.
Indická směs koření, která dává indickým pokrmům typickou chuť. Přidává se snad všude v indické kuchyni, podobně, jako kari koření. Koření je k sehnání většinou v prodejnách zdravé výživy nebo si směs můžete připravit doma. Poměr se mění v každé oblasti v Indii. Většina Indů si připravuje koření do zásoby, protože jeho spotřeba v indické kuchyni je značná. Toto je tedy recept na jednu z variant této kořenící směsi.
Grilovací koření na hovězí steaky
Pikantní koření připravené pomocí hmoždíře.
Houbový prášek jako koření – směsi koření z houbového prášku
Recept je orientační a potřebujeme k němu usušené houby a další sušené ingredience a koření. Houbový prášek ze sušených hub používáme k ochucování omáček nebo polévek. Můžeme z něj také vyrobit různé kořenící směsi do paštik, polévek nebo gulášů.
Karí (curry) koření – jemné
Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Jemnější varianta.
Karí (curry) koření – ostré
Sypká, jemně zrnitá směs koření, barvy od zlatožluté do žluté, může též přecházet ke žlutozelené až hnědé, záleží na poměrech koření. Ostřejší varianta.
Koření čtvero chutí
Toto koření se hodí do pečiva, lívanců a jiných sladkých pokrmů. Využívá se také při přípravě masa kuřecího a králičího a do paštik.
Koření pěti vůní
Sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Číně, ale také ve Vietnamu, především k pečení masa, drůbeže a k nakládání masa před přípravou.
Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem
Sušený medvědí česnek promíchaný s mořskou solí, drcenými chilli papričkami a jinými sušenými bylinkami ve směsi, která se hodí na posypání masitých, či rybích pokrmů. Smíchanou s olejem ji můžeme použít při grilování na potírání masa, ryb, drůbeže atd.
Kořenící směs se sušeným medvědím česnekem II.
Skvělá směs vhodná ke grilování, do salátů i k ochucení omelet a jiných pokrmů.
Masála
Směs koření běžně používaná v indické kuchyni.
Paštikové koření
Základní recept na koření vhodné na dochucení masových paštik umixovaných z masa a drobů, tedy především jater, případně dalších ingrediencí.
- 1
- 2
- Následující
reklama